Metamind


|
Interim Management & Advies

 


HPO Evaluaties: samen leren van incidenten

Een incident is een ongewenst resultaat. De vraag is wat er voor gezorgd heeft dat een incident is opgetreden. Hier is veel te winnen. Maar al te vaak is een incident een symptoom van een structureel probleem.

Een HPO evaluatie betreft één of meer bijeenkomsten van mensen die bij het incident betrokken waren. Zij zijn de expert en beschikken over de benodigde informatie. Samen brengen zij de gebeurtenissen in kaart en toetsen deze aan de HPO principes.

De experts bekijken het incident vanuit verschillende invalshoeken. Speciale aandacht is nodig voor ieders waarneming, de genomen beslissingen en de motieven. Juist dan worden structurele oorzaken zichtbaar.

Aantrekkelijk is dat de meeste HPO evaluaties vrij weinig tijd vergen. Wel is een gespreksleider met kennis van de HPO principes nodig. Daarnaast is een veilig klimaat essentieel. Dat voorkomt dat waardevolle informatie achtergehouden wordt.

HPO evaluaties zijn zeer geschikt om de performance van uw bedrijf met kleine stappen te verbeteren. Wij kunnen u daarbij ondersteunen. Wilt u meer weten over HPO evaluaties voor uw specifieke situatie, neem dan contact met ons op. Terug naar overzichtspagina.